onsdag 29. april 2009

vil du vinne???

Vil du vinne et maleri så sjekk denne bloggen
Masse utrolig flott, virkelig verdt en titt:-)

SOKKER!!!


Tada!!!!!
Æ blei jaggu mæ ferdig med to stk, dååååne, aldri trudd, tihi


Syns de blei ganske fine, om æ må si det sjøl. Men beholder de nok ikke sjøl...
Æ treng ikke så mange sokka og te mæ sjøl har æ wollmeise garnet...
Bare æ tørr begynne på de, uuuuhu.
Den oppskrifta e litt fryktingytende, ja.


tirsdag 28. april 2009

Da va det påann igjen

Stakkars Jon Andre er blitt syk igjen
Nå ligger han rett ut med skyhøy feber og stygg hoste, ikke greit.
Spesielt siden det er bare ei lita stund sia sist,
og endelig e være blitt litt sånn nogenlunde at man kan sykle.
Go klem te største bane.

Ellers strikke æ no litt(BOMBA) men det som e nytt e at
æ har meldt mæ på sokker 2009.
No skal æ lære mæ å like(!) å strikke sokka, og få de ferdige..., hehe
Så håpe at det gjer mæ det sparke mett bak så æ får de ferdige...håpe håpe
Det e jo nemlig supre gaver og ungene trenger altids sokker


Begynte på sokk nr to i går, så stolt av mæ sjøl, før det frista vel ikke sånn kjempe masse.
Haha, men kom no et støkke på vei
Den ene blei ferdig hær om dagen, og blei sånn høvelig fornøyd. Oppskrift e fra drops, og garne e alpakka. De går nok rett i gave/salgs kurven, ikke helt mæ alikavell, sjøl om æ syns sokkan e kjempe fin. Strikka de i min str. 38/40 på p. 2,5
Fana kjolen begynner å ta form, og e ferdig med skjørtet. Dette synes æ va veldig rask strikking, så bare æ blir ferdig med sokken skal æ ta før mæ armene. Tralllalla, dette går bra, trallalala....ehm
Hadde tenkt å strikke begge samtidig, men har "bare" en lang 2,5 rundpinne. så det får bli ei seinare anledning



Vi hadde diskotek på fredagen, hær står største snuppa i "baren"


Jentene i komiteen var kjempe flinke å aktivisere småtrinnet og ongan hadde det kjempe gøy


Litt forfriskninger i "baren" må til


Guttaboys i full hærjing



Limbo for alle penga, hær er Tom Markus i sving.

søndag 19. april 2009

Hv april og prosjektstatuser

Synes Leah va så nydeli hær, så måtte dele det med dokker:-)
Som dokker ser så e våren langt unna, arhh, ser ikke engang ned til naboen som bor rett over veien. Kan ikke beskrive kor lei æ e av den der sneen:-(
Ikke nokka kose vær akkurat, ikke at æ hadde klart å bevege mæ utafør døra i dag uansett. Æ har nemlig drista mæ ut på å trene kroppen, å huff, kor mange muskla æ har som æ ikke ante fantes, AUAUAU. Søstera mi e en trenings freak så ho e da min personlige trener:-) heldige mæ, ehm(vet ikke akkurat om æ syns det No, men...)Og en av de få tingan æ kan trene pr. no e stryke trening(legens anbefaling) og sånn markløft, fytti grise katta, den kjente æ godt i kroppen, e helt dau i dag. Dokker skjønne vel at treninga i dag blei droppa, av mæ vell og merke, Miriam ho dro på stepp!?!?!At ho klare, tell mi trøst har ho trent myyyye lengere en mæ, ehm.
På fredagen fikk æ en kjempe flott hv gave, to nøsta lerke og to nøsta oda, to bedårende knapper og kjempe god te. Det falt helt i smak og æ ble kjempe gla. Av lerke garnet blir det nok noe til lille snuppa, kjempe deilig garn, og har aldri strikket med det før så dette blir moro. Teen var blodappelsin te og var kjempe god:-)
Et lite close up av knappene, synes de var kjempe flotte
Kjolen blir sakte, men sikkert lengere, har nå kun tre nøster igjen og gla e æ før det. Så håper æ kan bruke den på 17 mai.
Sjalet utvider seg også litt etter litt, var mye enklere enn æ trudde og hadde nok gådd mye fortere hadde det ikke vært før alt anna æ skal strikke innimellom, hehe

Leah må jo ha en 17 mai kjole og da falt valget på denne fana kjolen, begynte på den i går kveld og synes den går rimelig kjapt, selv på pinne 2,5... (den blir mitt bidrag på babystrikk alongen). Så no jakter æ på oppskrift på stømper i fana mønsteret. La inn spm. på hobbyboden om noen viste hvor det var mulig å få tak i, og fikk kjempe kjapt svar, som vanlig:-) Så no håper æ at det e riktig hefte æ har funnet, skal bestille det senere i kveld:-)

torsdag 16. april 2009

Å vi som trudde vårn va her, sukk

Vi ble jo så glad, da sneen nesten blei helt borte i påska... Men som dokker ser hær så va ikke lykken langvari....Ååååååååå så lei av den dritt sneen:-((
Å vi som tok ut sykkelen til Tom Markus....Dokker kan tru han blei lei sæ når han så all sneen som va kommet. Stakkars, han va jo såå gla før å kunne sykle... Og som forholdan ser ut no så blir vel den førbanna...sneen ligganes. Det e greit at vi vet kor vi bor, meeeeen no e æ LEI!!!
Da hjelper det jo på å få ei slik bok i posten:-) Æ som aldri e inne på FINN.no snubla no innom tilfeldigvis, og jammen fant æ en liten skatt. Det e masse flott i den som æ tror æ blir te å strikke:-) Huff, lista over ting æ vil lage blir bare lengere og lengere. Trur æ må lære mæ å strikke me føttern;-)
Æ blei jo ferdig me de flotte skorpion vottan til Marius, og som nevnt tidligere, ble de endel mindre enn i oppskrifta. Men regna vel med det, strikka i babyull og på pinne 3. Æ blei fornøyd med at æ klarte å strikke de uten noe spes. med problema. De ga hvertfall mer smak på å strikke votta:-) Oppskrift får du kjøpt hær
Æ fikk et ønske om ei ny djelvellue til Frøya, og ho tante e jo ikke vanskelig å be. Denne strikka æ i Føn fra gjestdal. p nr3 . Leah e om en litt ufrivillig modell
Klarte å få et flott bilde før ho røska den av hihi ;-)
Vil ikke, vil IKKE, høre du dårlig mamma....
Et bilde av alle ongan samla, ikke mange ut av de. Og va kjempe vanskelig å sku få alle te å se nogenlunde okey ut, så dette ble beste resultat tidlig tirsdags morgen:-)

søndag 12. april 2009

Mi nydelie datter:-)

Hmmm, tro ka som e inni hær??
Leah har gådd rundt bordet og holdt seg i andre nå i ca 1, 5 mnd, ho e no 10 mnd. så ho e tidlig ute, men etter ho fikk denne gå bilen har det virkelig tatt av, ho fyker av gåre. Stolt som bare fy, ho e virkelig kjempe flink. Smiler fra øre til øre.
E nu ennu litt skeptisk til storebror, men til ære for fotografen gikk det no greit:-)
Leah sine selbu votter, har vært ferdig ei stund, sjøl om de faktisk to mæ to kvelda. Sjøl mannen syns no de tok fryktelig lang tid... Men det va jo litt pirk arbeid det dær da. Sjøl tror æ ho likte de kjempe godt, studerte de nøye, og lo godt når ho klarte å holde lekene selv med votter på. Vottene satt som et skudd, blir nok fler av de;-)
Hær e no sjarmtrolle våres, ho e no bare nydeli, smelte helt et mamma hjerte.

Mer påskekos


Litt av gotteriet vårt, delvis ribba av gotte syke barn og mor....

Min spede begynnelse på sjalet er kommet litt lengere og ved neste økt skal pinnene byttes ut. Synes ikke det var så vanskelig, men tror nok det vil ta litt tid, før har jo tusen prosjekter oppi haue;-)

Kjolen min er jo også kommet lengere, men denne vil ta litt tid før makan til dritt garn tror æ man skal leite lenge etter. Pillip fra Rauma, treng æ si mer, Grr, sur på det garnet!!!
Hadde det ikke vært før kjolen blir jo kjempe flott hadde den nok blitt en ufo, men æ vil ha den ferdig og helst til 17 mai. Da blir den go å varm, før hær e det bestandig dritt vær da:-(

E jo me i sjalsklubben til projo og fikk akkurat rett før påske denne pakken ned i postkassa. Kjempe flott garn, sølvlignende farge, håper æ får strikka dette i nærmaste framtid.

Da va det tid før ei oppdatering

Påska blei jo ikke helt sånn vi hadde planlagt da:-(
Men, syke barn e ikke no å gjøre med, så blei ingen fjelltur på oss i år.
Vi fikk oss heldigvis en før påske da, før no sildre regne og dermed snøen også. Ikke at det gjør mæ nokka da, litt lei av all sneen. Så hadde vært arti med vår hær i nord før engang skyld.
Marius stakkars blei syk på flyet nordover og ikke før var han frisk så blei Leah snørrete og fæl.
Ho har ikke mindre en to tenner pågang så trur nok synderen er der.
Ho stakkars låg med feber og fryktelig stygg hoste i hele går og delvis i dag, men virke på bedringens vei, heldigvis.
Syns det er så fryktelig når sånne småttinga e sjuk.



Lang fredag hadde vi nydelig lettsalta torsk, som vår kjære nabo kom med på torsdag.
En slik en nabo burde alle ha, han kommer innom med fisk når han syns det er lenge siden vi har spist fisk. Og ikke betaler vi ei krone før den flotte fisken heller, er ikke vi heldige:-)


I påske partyet skal man forevige noe å drikke, da æ ikke kan drikke noe med alkohyler i ennå så måtte det bli min favoritt drikke, reint vann fra springen. Vi har verdens beste vann hær vi bor!!!





Mitt hoved strikkeprosjekt denne påska er votter til Marius, Æ spurte om han brukte noe strikka klær, og det eneste han kunne tenkt seg var votter. Og da iler æ til, så moro og kunne strikke noe til han også. Og æ huska jo at Muffins hadde slike nydelige mønster på votter, og at han er født skorpionen passa jo perfekt. Vottene ble først for små, så måtte rekke opp og bytte garn, prøvde med DSA sin alpakka på p.2,5 det var det jeg fant som hadde tilnærmet lik strikke fasthet. Meeen det ble smått, så byttet til babyull og større pinner. Nå passer de akkurat! Er foreløbig veldig fornøyd med resulatet, spes siden det er mine første voksen votter ever. Mottakeren sjøl håper at æ skal bli ferdig før han drar, og DET blir æ sjølsagt;-)


Påskepynt skulle også foreviges, og da var jo valget veldig enkelt. Eneste påske pynt i hele huset. Denne har æ arvet etter mamma og den er sikkert like gammel som mæ.




onsdag 8. april 2009

Påske party!!













Manne fra hobbyboden har innvitert til påske party, kjempe morsomt!

Lyst til å delta på påskeparty? Bli med da vel!

Reglene er som følger:
- legg inn invitasjonen på bloggen din og link til min blogg.
- i løpet av påsken skal du ha tatt bilde av noe godteri, noe drikke, noe hobby og noe du forbinder med påsken. Du velger selv om du vil ta alt i et bilde eller spre det utover flere bilder og dager.
- link helst til andre som deltar på påskeparty når du oppdager bloggen deres.
- er du innom en annen som deltar må du legge igjen en kommentar.
- partyet starter Skjærtorsdag og varer til og med mandag 13.april.

Håper på masse påskepartyinnlegg i bloggene rundtom!!

mandag 6. april 2009

Endelig påske




Da va endelig storebror kommet, litt usikker nå i begynnelsen, men det kommer sæ nok. Vi har hele påska å kose oss i lag:-)

















Pappa si kosejenta














Denne kjolen skulle bli til to år!!! Sånn går det når man ikke har rett garn og ikke sjekke strikkefastheta, ehm
Men skal no prøve den på tantungen min før å se, den skal egentlig være en tunika.
Kjolen skulle bli mitt siste bidrag i konkuransen på hobbyboden, men når æ ikke fikk strikka nokka på fredagen så ble den ikke ferdig. Tok mæ to tima på lørdag så va kjolen ferdig, ergelig.... Og vi kom på andre plass, slått med to poeng:-/ Må bare si de damene æ va på lag med e nokka racere tell å strikke, phju. Har nokk ennu nån år før æ får sånn fart på strikke tøyet.
Strikka i hacho og babysilk. Hacho garnet var virkelig godt å strikke med, frister til gjentagelse.
Men den nedre kanten bretter seg hele tiden opp, er det noen som har noe forslag på hvordan æ kan fikse det?
Fikk spm. om hvor oppskrifta va fra, fant den via Ravely, hær e link






Va jo innom endel garn butikka i Tromsø da, og æ falt før fristelsen te å kjøpe "litt"
Har veldig lyst å lære mæ å strikke votta og læsta, så da når man kommer over så flotte hefter MÅ man jo bare kjøpe...
Har allerede begynt på noen nusselige små votter fra Pt til Leah, og så langt går det jo bra. Tar litt lengere tid enn æ trodde, så tålmodigheten blir satt på prøve, men æ skal lære mæ det!







Måtte jo kjøpe litt garn også, har jo 10% på husfliden så måtte jo benytte anledninga. Og så fant æ dalebaby garn til 18kr og akkurat de fargene æ ville ha, juhu. Gjett om æ blei fornøyd:-) Da blir det fana kjole til Leah.

torsdag 2. april 2009




Garn til kjolen, hadde glemt et nøste, distre,neida










Min første strika veske, måtte love å ikke ta bilde av ansiktet, for dette var flaut, haha







Halsen strikket i hacho

Mer garn

Garn til hals.










Mer garn














Ei lue ferdig, i mangel på våkne modeller ble dama mi brukt:-)












Tant ungen min har bursdag i dag så da ville ho gjerne ha gele kake, og da sier man selvfølgelig ja. Denne kaka synes æ e så go og frisk, lett å spise mer en ett stykke...